KSK Birkebeiner Event 2014

birk12

Det digre gliset til Bård Brekke var ikke til å ta feil av der han sto og finregnet på klokka i det jeg heseblesende trillet i mål på årets utgave av Birkebeinerrittet. Det hjalp altså ikke at jeg selv forbedret min egen personlig rekord med over 10 minutter. Geir, Ole Petter og Bård, ja alle sto i målområdet og gliste – alle hadde selvfølgelig satt ny personlig rekord, og alle hadde slått meg i år. Kanskje ikke overraskende, året 2014 var da Birkebeinerrittet endelig skulle får optimale værforhold og mange tidsrekorder. Raskeste tid på den 92 km. lange løypa over fjellet er nå notert til litt over to og en halv time. Altså en fantastisk dag med supre vær og føreforhold over fjellet.  

I år var det også første gang Kolbotn Sykkelklubb organiserte et eget opplegg rundt Birkebeinerrittet. Klubben har hatt tradisjon med organisert opplegg rundt Grenserittet felles transport, sosialt treff og bespisning. Både Birken og Grenserittet har alltid vært populære ritt hvor klubben har stilt med et stort antall deltagere. Men pga. forholdsvis lang reisevei og det at start og mål ikke er på samme sted har Birkebeinerrittet vært mer krevende i forhold til å kunne tilby et organisert opplegg. Dessuten er alle godt spredd ut over i alle startpuljene gjennom hele dagen fra 7 om morgenen til rundt lunsjtider. Felles transport fra Kolbotn om morgenen og bespisning ville selvfølgelig vært umulig.

Skulle vi få til et opplegg rundt Birken måtte vi tenke nytt, KSK Birkebeinerevent 2014 måtte bli noe helt annet. Løsningen er selvfølgelig at man overnatter på Rena fra fredag til lørdag, men om 18.000 andre tenker det samme sier det seg selv at det kan bli vanskelig å oppdrive overnattingssteder et sted det vanligvis bor ca. 2000 mennesker resten av året.

102Dir-b40afcd494

Den nyoppussede Direktørboligen fra den nedlagte Rena Kartongfabrikk skulle bli redningen. Etter renovering ble huset leid ut for første gang i Birken sammenheng første gang i fjor og er i dag er en av Renas flotteste boliger med et bruksareal på over 530 m2 og en 12 måls tomt midt i Rena sentrum. Boligen består av 2 stuer med peis og sittegruppe, oppvarmet vinterhage med sittegruppe, 40 m2 stor spisestue og 45 sengeplasser fordelt på 9 soverom. Klubben fikk tilfeldigvis tilbud og reserverte 22 plasser. Vi var usikre på om vi klarte å fylle opp alle plassene, men billettene ble revet bort på noen få dager da tilbudet ble sendt ut til alle medlemmene i fjor høst.

Opplegget gikk altså ut på å innkvartere seg i Direktørboligen fredag ettermiddag/kveld med felles middag og sosialt treff. De fleste benyttet seg av busstransport satt opp av arrangøren med avgang kl. 14:00, 16:00 fra Oslo. Et annet alternativ var å kjøre egen bil og parkere på Lillehammer for så å ta buss over til Rena på fredag.

Boligen var som nevnt nylig pusset opp og var preget av høy standard med god rengjøring og oppredde senger. Vi hadde også tilgang til en diger dobbeltgarasje hvor vi kunne gjøre de siste forberedelsene på sykkel og utstyr, bl.a. feste startnummer og hvor syklene også kunne stå trykt innlåst om natten.

Alle var samlet til felles middag med dessert og kaffe fredags kveld hvor det også ble utvekslet erfaringer og gode historier, ingen tvil om at det pirret i magen for mange og var spente på hva lørdagen skulle by på av utfordringer.

Med så mange i samme bolig var det ikke til å unngå å møte på noen i gangene. Vi fordelte oss derfor på rom i forhold til hvilken pulje man startet. De tidligste var samlet i et rom og deretter de neste osv. og til slutt rommet lengst ned og bort i gangen for de som startet sist for å unngå at de ble vekt for tidlig. Frokosten holdt høy hotellstandard med masse godt pålegg, nystekte rundstykker, jogurt, juice, te og kaffe. Frokostsalen var åpen fra første rytter ønsket å stå opp og helt til sistemann var ute av huset.

birk13

Totalt stilte om lag 60 medlemmer fra Kolbotn Sykkelklubb og både temperatur og med værforhold lå det an til mange gode resultater. Aldri har så mange syklet så fort over fjellet.

Med tilbakemeldingene så langt er ingen tvil om at vi skal forsøke å lage tilsvarende opplegg til neste år. Deler av årets opplegg ble finansiert fra klubbkassa og vil nok også neste år stå som egen post budsjett i neste års budsjett. Det er allerede gjort avtale med eierne at vi har førsterett til alle rommene i hele 2. etasje, dvs. 26 sengeplasser. Så nå er det bare å forberede seg til KSK Birkebeiner Event 2015. Hvis interessen er stor vil vi også vurdere om vi også utvider dette til å gjelde fredagsbirker i tillegg. Husk ordinær påmelding for Birkebeinerrittet neste år åpner 25. september 2014, les mer på http://birkebeiner.no

Se oppsummering fra rittet på NRK del 1 og del 2


584x114-Stott-oss med din Grasrotandel