Skikkelig vitamininnsprøyting i terrenggruppa da Team Niner var på besøk

Gjengen samlet på toppen av Grønliåsen

20130514 185737Terrenggruppa fikk tirsdag en skikkelig vitamininnsprøyting da Team Niner hadde regien for treningen. Nå var det er absolutt ingen grunn til at det bare skal være asfalt under sykkeldekkene lengere. Team Niner vil i løpet av sesongen stille med trenere på noen utvalgte treningskvelder. Først treningsøkt ble gjennomført tirsdag 14. mai og de stilte med 3 instruktører.

Sentralt på første trening var viktige momenter ved stisykling, dvs. å finne flyten ved å ha rett fokus på bunnyjump, hoppe utfor drop. Vi startet med instruksjoner om de mest grunnleggende teknikker. De første øvelsene vi skulle gi oss i kast med var dropp ned fra fortauskant. Ja - det kunne høres ut som vi var en gjeng juniorer som nettopp hadde tatt av støttehjulene, men det viste seg raskt at flesteparten kanskje burde behold støttehjulene litt til. Det var rett og slett ikke så enkelt som man alltid har t rodd. Med myndige korrigeringer fra Team Niner suste vi snart i ring rundt på grusbanen og hoppet over trestokker med varierende stilkarakterer.  De fleste av oss fikk nok en aha opplevelse før gruppene raste ut i terrenget med kurs for Grønliåsen.

Dette var åpenbart et kjent område for Team Niner som stadig stoppet opp ved utvalgte steinknauser og røtter. Hvorpå fikk vi instruksjon på forskjellige teknikker om hvordan disse kunne/burde forseres med repetisjon inntil stilen satt.

20130514 191233Dagens avsluttende øvelse var mer en inspirasjon på hva vi burde komme oss over i løpet av denne sesongen. Dvs. det var et dropp som samtlige bortsett fra to deltagere takke nei til (se video)

Neste gang fokuserer vi på svingteknikk, klatreteknisk sykling i terreng i tillegg til å terpe på oppgaver fra forrige gang

Prøv deg på terrengsykling og få nye morsomme utfordringer! Engasjerte terrengsyklister mener det er flere minutter å hente med bedre teknikk i de få tekniske partiene som er i de klassiske mosjonsrittene. Det er ikke sent å delta.

Tilbakemeldingene fra medlemmene var fantastisk. Dette var helt klart trening med mening og vi regner med at interessen for dette vil øke til neste treff. Dato er ikke satt, men vi antar at det blir en gang i juni og vil uansett bli annonsert i god tid.

 

 

 

Fakta: Team Niner

Team Niner er et UCI team med ambisjoner om å utvikle unge syklister i Follo-regionen. Teamet har som langsiktig mål å gi aktive terrengsyklister i Østlandsregionen en enklere hverdag slik at de kan fokusere på det sportslige gjennom fellestrening, støtte til reise og utstyr. Laget kan bestå av åtte ryttere, men består i dag av fem.
Laget ble etablert i januar 2013 og er i startgropen. Første oppgave er å skape et nettverk og et godt rykte rundt laget slik at det fremstår attraktivt for sponsorer. På denne måten vil vi kunne hente inn flere unge talentfulle ryttere og gi dem muligheten til å satse og dra nytte av den erfaring eldre ryttere på laget innehar.
ET sports (Sykkelboden) er hovedsponsor for året og promoterer sykkelmerket Niner gjennom laget. Målsetting på kort sikt er å få kvalifisert to ryttere til World Cup XCO i Hafjell 14. september.

Besøk Team Niner bå Facebook

 

{fcomments}