Ceresrittet-dette burde alle landeveis-KSK-ere prøve!

 

Ceres rittet

"Jeg gir Captain Lindstad full disposisjonsrett over kroppen min i dette rittet hvis behov", skrev Egil da jeg forsøkte å rekruttere ryttere til rittet. Og med kapteinsbindet til låns for en dag, skulleden disposisjonsretten bli god å ha, kommer tilbake til det om litt.

KSKs debutlag i Ceresrittets lagkonkurranse besto av Ivar Grøneng, Egil Bagge-Skarheim, Charles Granquist og undertegnende. 83 km, ca 900 høydemeter med kuler skapt for å tråkke litt for hardt på gassen, 3-4m/s nordavind midt i mot fra alle kanter - det var oppgaven.

KSK 40-laget har en uttalt målsetting om å være pallen i alle ritt, og det er bare å gratulere Are Reines med å innfri i Ceresrittet Mastercup, slik at vi andre kunne plassere oss lenger ned på resultatlisten. Imponerende, Are, gratulerer! Og når ATEA, RYE XP, Team Kjekkas osv. stilte med opptil flere firere hver, var vi forberedt på bank fra de beste.

Men lagkonkurransen i Ceresrittet spenner vidt, så her har alle noen å konkurrere mot. Det er kvinneklasse også, så her er det mulig å markere seg for KSKs damegruppe i 2016.

Startlisten var satt opp etter antatt styrke, og ganske riktig: Vi startet som13 og ble nr 13. Eneste skår i gleden  plasseringsmessig, er at våre venner og rivaler i Drøbak SK slo oss med knappe tre minutter. I Garder Cups 5-manns tempo tidligere i vår, slo vi både Follo SK, Drøbak SK og Soon CK, så her har vi en målsetting for nesteår - best i Follo!

Så til det viktigste, kjøringen. Nervene til vikarkapteinen var på plass, og jeg noterte 75% puls sekunder etter jeg klikket inn i pedalene under oppvarmingen. Men så kom vi i gang, startet hardt, og fikk ganske god flyt gjennom en kupert og krevende start. Rett etter Sørumsand var Charles uheldig og mistet kjedet. Vi fikk en liten stopp, men mistet ikke fryktelig mange sekunder. Derfra til løypas nordligste nordligste punkt, på Årnes, var det beinhard jobbing. Og her må jeg si det var en drøm å kjøre med Ivar, Egil og Charles. Hver og en tråkket til, og gjorde sitt beste for å styre fart og lengde på føringene sine - for at laget skulle bevege seg raskest mulig fremover. Betalingen skulle vi få gjennom at Nesodden-laget som startet 3 minutter før oss kom til syne, og vi passerte dem et godt stykke før halvkjørt distanse. Og det må trekkes frem at både Ivar og Egil kjørte noen virkelig imponerende monsterføringer herfra og hele veien videre.

Etter å ha krysset Glomma, hadde vi gledet oss til medvind sydover, men med unntak av noen få sletter, ble det mest sidevind og beinhard jobbing videre. Etter 60km tapte vi ca et halvt minutt på rødt lys i et veiarbeidsområdet sammelignet med Drøbak, men på det tidspunktet var forspranget deres allerede 2 minutter, marsjfarten deres var jevnt litt høyere. Mot slutten, da kulene fra Sørumsand til Leirsund skulle kjøres motsatt vei av i starten, begynte det å bli tungt for de tre som ikke heter Egil, men vi utjevnet farten til Rye XP-laget somstartet 3 min bak mot slutten, da de hadde sklidd sine 50 meter forbi oss.

Med Asaktoppen i sikte, og to kuler igjen før den siste mördarebakken mot mål, slapp Charles. Egil hadde meldt om gode bein de seneste par milene, og ble belønnet med å kjøre i front siste kulen opp før han fikk beskjeden: "Du er sterkeste mann, fortsett å kjøre" på toppen. Disposisjonretten over kroppen til Egil var god å ha akkurat da, og det skaffet Ivar og meg et minutts pusterom før vi gikk inn i siste, brutale bakke som er oppe i rundt 10% et lite stykke. Med litt hjelp fra Egil, kjempet Ivar og jeg oss opp så godt vi kunne.Gjeldene lagtid ble stoppet på tredjemann, og med 0,2 sek fra første- til tredjemann, traff vi i alle fall mållinjen godt :-).

Dette var moro! Håper KSK stiller flere lag neste år, både på herre- og damesiden. Vi har mange sterke folk i klubben, og forutsetninger for å gjøre det godt i denne disiplinen. Samtidig er det en teknisk disiplin, og det er mye å hente på taktisk gode valg. Lærerikt og spennende! Kragebeinskameratene, dvs. Ivar og jeg, har allerede begynt å glede oss til 2016-utgaven!

Med vennlig hilsen

Anders Lindstad

Foto: Ola Morken

 

584x114-Stott-oss med din Grasrotandel