Rittrapport Enebakk Rundt KSK40

KSK Enebakk rundt 2013Enebakk Rundt på 1 mai er som vanlig sesongens første lagritt, og det var stor spenning i laget til om treningsjobben vi alle har gjort i vinter hadde vært god nok, og om lagtreningene hadde vært vellykket nok til å få laget inn på målsatt tid, med 40 km/t i snitt. 27 ivrige KSK’ere møtte til pepp-talk møte før start, og vi gikk gjennom dagens oppgaver. Alle var klare for å blø for drakta. Det var også knyttet litt spenning rundt den nye løypa, som er et par km lenger, og med en vesentlig tøffere avslutning enn det den har vært tidligere.

Kl 10.02.30 gikk starten. Vi hadde delt laget inn i to ruller, som skulle bytte på å ligge i front å kjøre rulle, 15-20 minutter av gangen. Blått lag, ledet av Egil Bagge gikk ut i front, med rødt lag, ledet av Alf Einar som etablert sekk etter. Vi startet rulla etter første bakken, og den satt som et skudd med en gang. Alle gjorde jobben sin godt, kjørte tett og jevnt, kjørte for mannen bak, og for første gang KSK40 sin historie, klarte vi å få sendt beskjeder framover og bakover. Bra!!

Vi passerte det nye partiet på Lindeberg i godt driv (der passerte vi også et lag fra Driv IL som startet 5 min foran oss), og fortsatte i god fart mot Lørenskog. I bakken opp mot Triaden foretok vi første lagbytte, og rødt lag gikk i front og blått fikk gå bak for litt velfortjent hvile. KSK Enebakk rundt 2013Lagbyttet gikk prikkfritt og rødt lag fortsatte den gode trenden blått lag startet, og kjørte jevnt, kontrollert men fort. Dette måtte jo bare bli bra. Vi passerte hoppbakken ved Rælingen med nesten 38km/t i snitt og lå litt foran skjema. Da vi kom ut på veien mot Enebakk møtte vi en liten trekk i mot, og det ble litt tyngre enn ventet å opprettholde målet vårt, nemlig en snittfart på 41,5km/t derfra og inn. Vi jobbet imidlertid svært godt, lagene jobbet godt og alle gutta gjorde en kjempeinnsats. Vi måtte dog bruke ekstremt mye krefter på å passere store puljer med lag som kjørte saktere enn oss, og jeg kom til slutt ut av tellingen hvor mange lag vi passerte. KSK40 begynner å bli gode på å skrike «HOLD HØYRE».

Alle forbikjøringene gikk svært bra, selv om det kostet mye krefter av førende lag, inntil vi tok igjen et lag fra Nittedal. Vi tok igjen de akkurat i det vi skulle bytte fra blått til rødt lag, og en liten kommunikasjonssvikt gjorde at vi startet forbikjøring mens vi byttet lag. Dette førte til mye usikkerhet, rot i rekkene våre, og det tok litt tid før laget fant rytmen igjen. Rødt lag svei av mye krutt på å kjøre forbi Nittedal, og vi gikk etter hvert over til storrulle og alle mann til pumpene. KSK Enebakk rundt 2013Storrulla satt også godt, og vi passerte Ytre Enebakk med 38,5km/t i snitt og god driv. Fra Ytre og inn kjørte gutta svært godt, og vi økte på snittet etter at vi ble kvitt trekken i mot. Den nye sløyfa rundt Hauketo og Sæter gikk som en drøm, og den fryktede Sæterbakken var ingen match for KSK40. Et par av gutta fikk litt dytt i ryggen for å komme seg opp med laget, og vi satte i gang sluttspurten over Sæterkrysset og mot Skullerud. Bakken ned mot Skulleruddumpa gikk styggfort, og brattbakken opp til mål gikk som en drøm. Det var mange som var langt i kjeller’n opp de siste bakkene, men i mål kom vi, som en samlet gruppe. Vi startet som lag, kjørte som lag og kom i mål som lag!! To stolte lagkapteiner kunne konstatere at KSK40 hadde kjørt sitt beste lagritt noen sinne (ikke det raskeste, men det rittet hvor laget har fungert desidert best)!

Fasit:
27 mann startet med KSK40
1 punktering
2 mann klarte ikke å henge med inn.
2 mann fikk hammer’n i siste bakken og kom inn 1 minutt etter laget
22 mann kom inn på sterke 2.07.21. Snittfart 39,57km/t

KSK40 slo:
Rye 40med ca 2 minutter
Follo SK sitt 1 lag med ca 1 minutt
Driv IL sitt 1 lag med 2 minutter
Soon sitt 1 lag med 9 minutter
Moss sitt 1 lag med 2 minutter

Også får vi heller ta til inspirasjon til mer lagtrening at en liten delgasjon fra 1 laget til Drøbak tok oss med i underkant av minuttet.

Summen av dette er en svært fornøyd gjeng fra KSK som har lagt grunnlaget for en fantastisk sesong! Dette må jo bare bli bra!!
Hilsen en svært stolt Oppmann/Reiseleder/Sosialarbeider/Sekretær og Lagkaptein, for KSK40,
Egil Bagge-Skarheim

Og en stor takk til klubbens offisielle rittfotograf, Ulf, som nok en gang stiller opp for å forevige våre prestasjoner!!

 

584x114-Stott-oss med din Grasrotandel