Fjelletappe i Tour de France - Sykkelentusiastenes pilegrimsferd

Artikkelindeks

Alle vet at man som god troende bør ha gjennomført minst en pilegrimsferd til det aller helligste løpet av livet. Det samme gjelder selvfølgelig for sykkelentusiaster. For å kunne kalle seg skikkelig entusiast bør man minst en gang ha overværet en etappe i Tour de France, og selvfølgelig aller helst en fjelletappe. I tillegg til sporty ferie får du dessuten en fantastisk opplevelse som nesten ikke kan beskrives, men om du planlegger i god tid, setter av et par uker ferie og leier deg en bobil har du et fabelaktig godt utgangspunkt for en slik pilegrimsferd.

Vår ferd startet egentlig allerede høsten 2008 med søking på Internett om informasjon og sjekking av priser på leie av bobil i Tyskland. Det finnes utallige utleiere og et stort marked der ute men valget falt på en av Europas største, McRent, som også har avdelinger i både Australia og USA. Om McRent var det riktige valget kan diskuteres, men de var de eneste vi fant med bobil i MEGA-klassen. Vi ønsket oss det største om kunne sno seg oppover i Pyreneene så valget falt på en 4,5 tonns Dethleffs Esprit Premium Delux I 7870.

Dethleffs_Esprit2Deretter gikk resten av vinteren unna med hyppige planleggingskvelder hvor smaksløkene ble dyppet i forskjellige Franske viner som en ren selvfølgelighet og en del av planleggingen. Vår 4,5 tonns Dethleffs Esprit Premium Delux I 7870 var godt romslig for 4 personer så det var ikke problem å ha med 6 sykler, 4 MTB'er pluss 2 racere til oss gutta. Vi skulle jo tross alt sykle opp et par av disse stigningene.

584x114-Stott-oss med din Grasrotandel